Coronacrisis

  • Op werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur. Op woensdag tot 15.00 uur en op donderdag ook tussen 16.00 en 19.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt digitaal een afspraak maken of telefonisch via nummer 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Meedenkers gezocht

Hoe gaat u om met uw afval? Bent u er bewust mee bezig? Of juist niet?

We horen graag uw mening, want we hebben er allemaal mee te maken. Het mooie is dat een steeds groter deel van het afval weer gebruikt kan worden als grondstof voor iets nieuws. Hoe kunnen we dit nog beter onder de aandacht brengen? Denk mee over afval in een circulaire economie en een schoner Drenthe en meld u aan voor het testpanel.

Afval, van ons allemaal

Afval, van zwerfafval tot ons huishoudelijk afval; we hebben er allemaal mee te maken. Door afval gescheiden in te leveren kunnen grondstoffen worden teruggewonnen zodat er zo weinig mogelijk restafval overblijft. Voor iedereen is het belangrijk om hier bewust van te zijn. Hoe kunnen we dit nog beter onder de aandacht brengen? We willen met de campagne bereiken dat we samen minder afval gaan produceren en afval beter gaan scheiden. Denkt u mee hoe we dit het beste kunnen verwoorden? Laat het ons weten en meld u aan voor het testpanel.

Testpanel

Er zijn twee momenten gepland. U kunt deelnemen op óf dinsdagmorgen 26 maart 2019 (9.30 – 12.00 uur) in het stadhuis van Assen óf dinsdagmiddag 26 maart (14.00 – 16.30 uur) in het stadhuis van Meppel. Uit alle aanmeldingen selecteren wij 16 deelnemers om een representatief testpanel samen te stellen.

Afvalstoffenheffing als beloning

Voor uw deelname aan het testpanel ontvangt u een vergoeding van €166,-  (dit is een gemiddelde waarde van alle afvalstoffenheffingen in Drenthe voor een 1-persoonshuishouden.)

Wilt u meedenken? Meld u aan!

Wilt u uw mening geven over de campagne? Meld u aan voor een bijeenkomst via deze link ‘Meedenkers gezocht’. Aanmelden kan tot 18 maart. Uiterlijk 20 maart krijgt u een definitieve uitnodiging