Groot onderhoud bomen in plantvakken

De gemeente Aa en Hunze gaat groot onderhoud uitvoeren aan de bomen in plantvakken in Deelgebied 3. Het betreft de plaatsen Eext, Annen, Eexterzandvoort, Eexterveen, Nieuw Annerveen, Spijkerboor, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal en Nieuwediep.

Planning

De werkzaamheden zullen vanaf week 10 (v.a. 6 maart 2019) starten. De aannemer start in Eext en gaat vervolgens naar Annen. Het werk in deelgebied 3 kan waarschijnlijk niet voor de start van het broedseizoen worden afgerond. Het werk zal dan stoppen en kan vanaf 15 juli 2019 weer worden voortgezet. Het totale werk moet voor eind oktober 2019 worden opgeleverd.

De werkvolgorde staat op het kaartje weergegeven.

Veiligheid

Tijdens de uitvoering van de onderhoudswerkzaamheden in de plantvakken zijn de paden, voor zover aanwezig in het plantvak, omwille van de veiligheid niet toegankelijk.

Wij vragen uw begrip voor de hinder en overlast die het werk met zich mee zal brengen. Voorts vragen we u ook rekening te houden met de risico’s die de inzet van zwaar materieel met zich meebrengt. Wilt u kinderen en huisdieren bij het werk vandaan houden?

Flora en Fauna

In het bos wordt, voorafgaand aan de werkzaamheden, door een ecoloog een flora en fauna inspectie uitgevoerd. Mochten er tijdens de inspectie beschermde soorten of verblijfplaatsen wordt aangetroffen dan worden deze gemarkeerd zodat de aannemer hier omheen kan werken.

Snoeihout

Al het vrijkomende snoeihout is verkocht aan de aannemer en kan daarom door de gemeente niet beschikbaar worden gesteld.

Uitvoering

Het werk wordt uitgevoerd door Ten Berge Bosbouwtechniek B.V. uit Exloo r-tenberge@online.nl .

Vragen?

Voor vragen over deze aankondiging kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente Aa en Hunze. U kunt het KCC bereiken via telefoonnummer 14 0592.