Jongerenraadslid in Beeld: Ravih Broekhoven

Ruim een jaar heeft gemeente Aa en Hunze een eigen Jongerenraad. Zij deelt nieuwe en frisse ideeën met de gemeenteraad en vertegenwoordigt de stem van jongeren. Door de Jongerenraad hebben jongeren een kans om deze ideeën vorm te geven. De Jongerenraad kan ook gevraagd en ongevraagd adviezen uitbrengen aan de gemeenteraad en het college. Ook speelt de Jongerenraad een actieve rol richting de jongeren in onze gemeente. Maar wie zijn deze jongeren en waarom zetten ze zich in voor de jongerenraad? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Ravih Broekhoven.

Wie ben je?

Mijn naam is Ravih Broekhoven, ik ben 20 jaar en woon in Nieuwediep. Ik ben bezig met de opleiding beeldende vaktherapie op het NHL Stenden in Leeuwarden. Naast mijn studie werk ik in de weekenden in de bediening bij een eetcafé. 

Waarom zit je in de jongerenraad?

Ik zit in de jongerenraad omdat ik het belangrijk vind dat jongeren hun mening kunnen geven over factoren die in hun gemeente spelen. Ook vind ik het belangrijk dat dorpen aantrekkelijk blijven voor jongeren om te wonen. Ik vind het dus leuk om hiervoor activiteiten te organiseren en om hier aan mee te denken.  

Waarom heb je voor deze plek gekozen?

We staan hier bij het Gasselterveld. Ik heb voor deze plek gekozen omdat ik het hier een super fijne plek vind om even mijn hoofd leeg te kunnen maken door hier even te gaan wandelen met een vriendin of met mijn moeder. Ook is dit in de zomer een super fijne plek om even af te koelen. 

Hoe kun je Aa en Hunze nog aantrekkelijker maken voor jongeren?

Door de jongeren bij veel dingen te betrekken die in de gemeente spelen. Hierdoor voelen ze zich gehoord en serieus genomen. Ook is het belangrijk om ook voor jongeren regelmatig activiteiten te organiseren of ze hier eventueel aan mee te laten werken. Zo hou je het voor jongeren leuk en voorkom je dat ze sneller naar de stad toe trekken omdat daar meer faciliteiten zijn voor jongeren.  

Meer over de jongerenraad

Nieuwsgierig geworden naar de Jongerenraad? Volg hen dan op www.instagram.com/jongerenraad_aaenhunze. Wil jij ook lid worden van deze raad, woon je in de gemeente Aa en Hunze en ben je tussen de 14 en 23 jaar? Stuur dan een bericht naar jongerenraad@aaenhunze.nl voor meer informatie.

Foto Ravih 2