Nieuws juni 2023

 • Energietoeslag 2023

  06 juli 2023

  uitkering uitgesteld tot na de zomer

 • Hoe scheid je landbouwfolie en strotouwtjes?

  03 juli 2023

  Op de boerderij kan de hoeveelheid stro-touw (perstouw) flink oplopen. Hetzelfde geldt voor landbouwfolie. Hoe kunt u dit het beste scheiden?

 • Eikenprocessierups in Aa en Hunze

  03 juli 2023

  Drentse eikenprocessierupsen kwamen in mei uit hun ei. Hoeveel overlast we in Aa en Hunze in 2023 zullen ervaren is moeilijk te voorspellen. Dat hangt onder andere af van het weer.

 • Kosten aanvragen rijbewijs per 1 juli omhoog

  03 juli 2023

  De kosten voor een nieuw rijbewijs zijn per 1 juli verhoogd naar € 48.15. Rijbewijzen worden sinds 2018 uitgegeven met een chip. Met deze chip kunt u met uw rijbewijs inloggen op websites van de overheid, zorg en pensioenfondsen.

 • Openbare vergadering Algemeen Bestuur Werkplein Drentsche Aa

  03 juli 2023

  Woensdag 12 juli 2023 van 13.00 – 14.00 uur houdt het Algemeen Bestuur van Werkplein Drentsche Aa een openbare vergadering.

 • Uit de Raad 29 juni

  03 juli 2023

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 29 juni werden de volgende besluiten genomen:

 • Hendrik geeft het door: thuis én op het werk

  27 juni 2023

  Hendrik Veenstra is inwoner van de gemeente Aa en Hunze én werkt voor deze gemeente in de buitendienst. Afval scheiden is voor Hendrik niet meer dan logisch. Hoe hij dat thuis en op zijn werk ervaart, vertelt hij hieronder.

 • Drents archief presenteert onderzoeksrapport Joods vastgoed oorlogsjaren Gieten en Rolde

  27 juni 2023

  De voormalige gemeenten Gieten en Rolde faciliteerden tijdens de bezetting de gedwongen verkoop van vastgoed door de bezetter. Dat is één van de conclusies van het rapport van het Drents Archief naar de rol van de gemeente in de Tweede Wereldoorlog met betrekking tot vastgoed van Joodse inwoners.

 • Jongerenraadslid in Beeld: Ravih Broekhoven

  19 juni 2023

  Ruim een jaar heeft gemeente Aa en Hunze een eigen Jongerenraad. Zij deelt nieuwe en frisse ideeën met de gemeenteraad en vertegenwoordigt de stem van jongeren. Door de Jongerenraad hebben jongeren een kans om deze ideeën vorm te geven. De Jongerenraad kan ook gevraagd en ongevraagd adviezen uitbrengen aan de gemeenteraad en het college. Ook speelt de Jongerenraad een actieve rol richting de jongeren in onze gemeente. Maar wie zijn deze jongeren en waarom zetten ze zich in voor de jongerenraad? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Ravih Broekhoven.

 • Inloopspreekuur college b&w op donderdag 6 juli

  19 juni 2023

  Heeft u een vraag voor één van de collegeleden? Of heeft u een onderwerp dat u wilt bespreken? Dan kunt u op donderdag 6 juli tussen 16:30 en 17:30 uur terecht bij het inloopspreekuur in het gemeentehuis (Spiekersteeg 1 in Gieten).

 • Onkruidbeheersing op verharding en vegen in de gemeente Aa en Hunze

  19 juni 2023

  Gemeente Aa en Hunze en de aannemer SIGHT Landscaping werken samen aan een schone omgeving.

 • Uit de raad 15 juni

  16 juni 2023

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 15 juni werden de volgende besluiten genomen:

 • Jaarrekening 2022

  14 juni 2023

  Aa en Hunze sluit 2022 af met een positief resultaat van 6,9 miljoen euro

 • Slopen en asbest, wat te doen?

  12 juni 2023

  Bouwwerken tot de jaren ’80 kunnen asbest bevatten. Heeft u een bouwwerk uit deze periode en gaat u deze verbouwen of slopen? Dan is het goed om te controleren op asbest. Het gevaar van asbest zit in de asbestvezels. Deze vezels kunnen bij inademen lonkanker, longvlies-, of buikvlieskanker veroorzaken. Asbest moet daarom voorzichtig verwijderd worden.

 • Inloopavond voorontwerp bestemmingsplan Vaart 7, 9 en 11 Gasselternijveen

  12 juni 2023

  In de Schakel van 31 mei maakten wij bekend dat per 1 juni het voorontwerp bestemmingsplan van de Vaart 7, 9 en 11 Gasselternijveen ter inzage ligt. Dit is fysiek in het gemeentehuis in te zien.

 • Tip: producten doorgeven en handige tips

  12 juni 2023

  Er zijn genoeg alternatieven voor het weggooien van producten en voorwerpen. Bedenk daarom altijd of iets nog gebruikt kan worden. Om je te helpen geven we je hier drie tips:

 • Uw mening telt! Wat vindt u van de websites van de zwembaden?

  12 juni 2023

  Momenteel zijn we bezig met een onderzoek naar de tevredenheid over de websites van zwembad Zwanemeer en zwembad De Borghoorns. We horen graag uw ervaringen en welke verbeterpunten wij kunnen doorvoeren.

 • Week van de Jonge Mantelzorgers

  12 juni 2023

  De week van 1 t/m 7 juni was de Week van de Jonge Mantelzorgers. Om de jonge mantelzorgers te bedanken voor hun inzet, heeft Impuls in die week verschillende activiteiten georganiseerd.

 • Aa en Hunze rijdt elektrisch!

  12 juni 2023

  Vorige week nam wethouder Kiena ten Brink de sleutels van de twee nieuwe elektrische dienstauto’s in ontvangst. De auto’s zijn geleverd door Autobedrijf Okken in Gieten.

 • Zomerse dagen op komst: drukte verwacht bij zwemplas Gasselterveld en ’t Nije Hemelriek

  07 juni 2023

  Staatsbosbeheer: “Reserveer parkeerplek op tijd of kom met fiets”

 • Jongerenraadslid in Beeld: Boas Bakker

  05 juni 2023

  Ruim een jaar heeft gemeente Aa en Hunze een eigen Jongerenraad. Zij deelt nieuwe en frisse ideeën met de gemeenteraad en vertegenwoordigt de stem van jongeren. Door de Jongerenraad hebben jongeren een kans om deze ideeën vorm te geven. De Jongerenraad kan ook gevraagd en ongevraagd adviezen uitbrengen aan de gemeenteraad en het college. Ook speelt de Jongerenraad een actieve rol richting de jongeren in onze gemeente. Maar wie zijn deze jongeren en waarom zetten ze zich in voor de jongerenraad? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Boas Bakker.

 • Samen voor een economie zonder verspilling van grondstoffen

  05 juni 2023

  Alle Drentse gemeenten werken samen op het gebied van afval en reiniging. Het gezamenlijke doel: een economie zonder verspilling van grondstoffen. De afspraken die gemaakt zijn om dat te realiseren zijn vastgelegd in een manifest. Deze afspraken zijn vastgelegd in een manifest en op donderdag 1 juni 2023 door alle verantwoordelijke bestuurders ondertekend. Wethouder Kiena ten Brink ondertekende namens onze gemeente.

 • Gemeente Aa en Hunze lanceert digitale toeristische kaart

  05 juni 2023

  Of je nou op zoek bent naar een mooie wandeling, bezienswaardigheid, horeca of een overnachtingsplek: het is allemaal in één overzicht te vinden op de nieuwe digitale toeristische kaart die de gemeente Aa en Hunze lanceert in samenwerking met Wolf Maps.

 • JA! Geweldig! Vrijwilligers gezocht

  05 juni 2023

  Het maakt mij blij als ik mensen een gezellige middag kan bezorgen

 • Uit de Raad 1 juni

  05 juni 2023

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 1 juni werden de volgende besluiten genomen:

 • Aanmelden Midzomerfestival

  02 juni 2023

  Op woensdagavond 21 juni organiseren we het Midzomerfestival! We nodigen u, inwoners, nieuwe inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties van Aa en Hunze uit om met ons de zomer in te luiden én het 25-jarig bestaan van Aa en Hunze te vieren.