Uitvoeren onderhoud Schreiersbos te Gasselternijveen

De gemeente Aa en Hunze gaat onderhoud uitvoeren aan het Schreiersbos te Gasselternijveen. Uitvoering van het werk staat voorlopig gepland voor week 30 vanaf 26 juli 2021. Mocht het onwerkbaar weer zijn (erg nat terrein) dan kan de uitvoering van de werkzaamheden worden opgeschoven.

Van tevoren is het bos geschouwd om de onderhoudsbehoefte in kaart te brengen. Een deel van het onderhoudswerk kan door vrijwilligers van de groengroep worden uitgevoerd. Het werk dat niet geschikt is voor uitvoering door de vrijwilligers zal door een in bosonderhoud gespecialiseerde aannemer worden uitgevoerd.
De gemeente heeft de Ten Berge Bosbouwtechniek uit Exloo opdracht verstrekt het werk uit te voeren.

Onderhoud noodzakelijk

Het doel van het onderhoud is het bos voor de toekomst gezond en in goede conditie te houden. Bij de aanplant zijn de bomen dicht op elkaar geplant. De bomen hebben nu te weinig ruimte om zich goed te ontwikkelen. Door er bomen tussen uit te halen, dunnen, krijgen de bomen die blijven staan meer ruimte, een betere groeiplaats. Waardoor deze zich goed kunnen ontwikkelen. Bij het dunnen worden de beste bomen gespaard en bij voorkeur bomen gekapt met gebreken of bomen welke conditioneel zwakker zijn.

Uitleg werkzaamheden ter plaatse

Voor wie geïnteresseerd is in de werkzaamheden is er een moment gepland waarop ter plaatse uitleg over de werkzaamheden zal worden gegeven.

Om iedereen in de gelegenheid te stellen hierbij aanwezig te zijn is dit gepland op zaterdag 19 juni vanaf 9.30. Verzamelen bij de millenniumboom in het Schreiersbos. Deze boom staat op Perceel West vlakbij nummer 1 op onderstaande kaart. Voor een grotere afbeelding klikt u hier.

Ter plaatse worden een aantal te onderhouden percelen bezocht waarbij de heer Ten Berge een toelichting geeft op de uit te voeren werkzaamheden. Namens de gemeente zal dhr. E.A. Verdoes aanwezig zijn. De toelichting start om 9.30 en wordt afgerond om 11.30 uur. 

Perceel West

schreierswijk perceel west beheermaatregel

Perceel oost

schreierswijk perceel oost beheermaatregel