Raadslid in beeld: Cora Kuiper

De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. In deze aflevering: Cora Kuiper (Combinatie Gemeentebelangen).

Hoi Cora, je twijfelde even over een geschikte plek voor een foto. Uiteindelijk koos je jouw eigen tuin hier in het prachtige Eext. Waarom?

Ik zou op heel veel plekken kunnen staan, want mijn omgeving is me dierbaar. In mijn directe omgeving bijvoorbeeld het evenemententerrein, ons dorpshuis of onze dorpswinkel. Ik zeg heel bewust ‘ons’ en ‘onze’. Want deze plekken zijn er dankzij de inwoners van Eext. Iets waar we allen trots op zijn. Maar ik sta inderdaad gewoon in onze eigen tuin. Ik ben me er van bewust dat we leven in een prachtige woonomgeving. Ik ben twintig jaar geleden uitgevlogen van Grolloo naar Eext. Vergelijkbare levendige dorpen, waar onze gemeente er gelukkig veel meer van heeft. Dorpen waar het goed toeven is. Maar of het nu gaat om de organisatie van evenementen en activiteiten of om het behoud van de voorzieningen, aanjagers zijn daarvoor van belang. Die heb je nodig om het levendig 
te houden en daarmee een prettige leefomgeving te creëren. Het is aan de gemeente om daarin te faciliteren, mee te denken in kansen en mogelijkheden.

Kun jij ons vertellen waarom je raadslid  bent geworden?

Dat ging min of meer vanzelf. Ik vind het belangrijk dat het goed leven is in deze omgeving. Ik was betrokken bij verschillende organisaties en verenigingen, zat in meerdere besturen zoals VVV en dorpsbelangen en kwam mede daardoor ook al heel snel terecht bij Gemeentebelangen. En nu is dit mijn tweede termijn alweer. 

Op welk succes als raadslid ben je trots?

Successen boeken we met elkaar. Als totale raad. Samen gaan we voor het beste voor de inwoners van Aa en Hunze. Dat is weleens lastig, want ondanks dat we allen zeggen voor het algemeen belang te gaan, liggen de belangen soms heel ver uit elkaar. En wat is dan het belangrijkste? Zo praten we binnenkort bijvoorbeeld over een bestemmingsplanwijziging voor Bosweg 2 in Gasselte om daar een hotel en vakantiepark te kunnen realiseren. Dat is zo’n voorbeeld waar in de omgeving heel verschillend over wordt gedacht. 

Hoe ben jij als persoon? 

Ik ben een bezige bij en snel enthousiast te krijgen om iets te doen of te organiseren. De afgelopen periode is er echter een soort rust over me gekomen, wat ik gek genoeg ook als prettig ervaar. 

Wat hoop je nog te bereiken als raadslid voor Aa en Hunze?

We moeten als raad zorgen dat we geen Den Haag worden. Niet tegen elkaar aan schoppen, onderuit halen en vertellen wat de ander niet goed doet. Nee, we moeten samen zorgen dat we op een gezonde manier een gezonde en aantrekkelijke gemeente blijven. Dat betekent niet dat we het altijd eens hoeven te zijn. Maar als we met elkaar gewoon blijven doen, bereiken we veel meer, daar ben ik van overtuigd.

 

cora kuiper