Raadslid in Beeld: Roel-Poppe Lubbers

De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. In deze aflevering: Roel-Poppe Lubbers (VVD).

Waarom ben je raadslid geworden?

Op de een of andere manier zit besturen, vergaderen en organiseren in mijn bloed. Logisch ook, want mijn grootvader Poppe Hoving en moeder waren in het verleden ook al politiek actief in de voormalige gemeente Rolde en allerlei andere besturen en samenwerkingen. Als je iets wilt bereiken, zul je er ook iets voor moeten doen. En daarom was ik al vroeg bestuurlijk actief in verschillende organisaties, samenwerkingsverbanden en besturen in de Vrijetijd sector en Hippische sector. Na de afgelopen gemeenteraadsverkiezing stond ik op plek 6, na het vertrek van Rick Meijer werd me in april 2020 gevraagd of ik in de raad wilde. Weloverwogen heb ik toen besloten deze uitdaging op te pakken om zo ook mijn bestuurlijke ambities in de gemeenteraad verder te ontwikkelen.

Op welk succes als raadslid ben je trots?

Ik draai nog maar een korte periode mee in de raad. Een echt succes is dus lastig te benoemen. Het is voor mij nog een leerproces waarbij ik veel heb aan de ervaring, steun en hulp van mijn fractie. Mijn inbreng is veelal de brede interesse en voelsprieten die ik heb in de samenleving en lokale economie. Het mooie en meest succesvolle daarvan is dat inwoners en ondernemers me opzoeken.  

Deze plek betekent veel voor je. Kun je er iets over vertellen? 

De ‘Mallejan’ in het Grollerholt ligt naast ons bedrijf in Grolloo, in dit bosje werd vroeger recht gesproken en is een van de oudste vergaderplekken in de open lucht. Vroeger speelde ik er heel veel met mijn vriendjes en de kinderen die in zomer op de kampeerboerderij en camping verbleven. We bouwden er ontelbare hutten, speelden uren verstoppertje  en fantaseerden over verhalen dat bijvoorbeeld achter elke boom een ‘Pinkeltjesberg’ verstopt zou zitten. 

Naast het raadslidmaatschap doe je nog veel meer. Zo heb je bijvoorbeeld een eigen bedrijf: Boerhaarshoeve. Hoe combineer je deze dingen?

Mijn hoofd zit altijd vol met ideeën en ik denk altijd in kansen en mogelijkheden. Ik ben enthousiast en niet snel tevreden, daar maak ik het mezelf en mijn omgeving niet altijd makkelijk mee, maar heeft ook veel gebracht. Ik ben trots op de ontwikkeling van ons familiebedrijf Boerhaarshoeve en de evenementen die we vandaar uit (mede-)georganiseerd hebben en gaan organiseren. Ondanks de lastige coronaperiode die we voorzichtig een beetje achter ons gaan laten.

Wat hoop je nog te bereiken als raadslid voor Aa en Hunze?

Onze mooie plattelandsgemeente heeft veel te bieden voor inwoners en gasten. Het is er goed toeven, en dat brengt ons veel. De onderwerpen Wonen, Economische & Toeristische koersnota en de Energie- en Warmtetransitie zijn onderwerpen waar ik veel mee heb. De kansen en mogelijkheden in deze thema’s wil ik zoveel mogelijk benutten met een hands-on-mentaliteit, zodat inwoners plezierig kunnen wonen, gasten kunnen genieten en ondernemers mogelijkheden blijven krijgen om te ondernemen. Daarnaast zou ik nog wel eens een raadsvergadering op de oude vergaderplek in het Grollerholt willen organiseren.    

 

Roel-Poppe Lubbers