Online Dorpenfestival: De kracht van het dorp

Online Dorpenfestival
Wanneer: 1 juli 2021
Waar: aan tafel of op de bank, binnen of op je terras

Nog een kleine maand, dan staan de kansen van plattelandsgemeenten en hun dorpskernen in de spotlights. Het Dorpenfestival wordt op 1 juli opgenomen in het mooie Aa en Hunze in Drenthe, en direct daarvandaan gestreamd op jouw laptop.

Het festival biedt unieke kansen voor mensen die met elkaar het platteland naar een hoger niveau willen tillen. Dus of je nu bestuurder bent of ambtenaar, actieve dorpsbewoner of betrokken ondernemer, schijf je in, stel je eigen programma samen, en laat je lang inspireren.

Kijk en luister, praat en denk mee over:
•    nieuwe wegen voor bestuur, democratie & participatie
•    meer leefbaarheid & woonkansen
•    gezonde groei van de lokale economie & toerisme
•    samen werken aan klimaat & energie
•    de beste balans bij de inrichting van landelijk gebied & water.

Of -als dat je beter uitkomt: doe aan cherry picking en kies alleen die talkshow, het interview, het webinar of het lofdicht uit waar je zin in hebt. Dat is het mooie van online: de deur staat altijd open!

Wil je zelf laten zien wat je hebt bereikt in jouw dorpsomgeving? Graag! Lever dan voor 15 juni een video aan van twee tot maximaal vijf minuten. Je kunt dan via een sessie ook doorpraten en kennis delen met de festivaldeelnemers die naar jouw video hebben gekeken.

Ben jij er ook bij? We zien je graag. Bekijk hier de sprekers en het programma, en schrijf je in. Wij houden je dan op de hoogte.

 

dorpenfestival