College bie't pad: in gesprek met mantelzorgers

Dinsdag 25 mei spraken elf mantelzorgers uit Aa en Hunze met burgemeester Anno Wietze Hiemstra en wethouder Co Lambert. Het was een goed, digitaal, gesprek over zorg voor een partner, kind of (schoon)ouder.

Over hoe je alle ballen in de lucht houdt, over hoe je de weg weet te vinden in het zorglandschap, over meedenkende werkgevers, over onhandige brieven van overheidsinstanties en over trainingen en ondersteuning in Aa en Hunze. Uiteraard ging het ook over de gevolgen van corona voor mantelzorgers: minder zorg aan huis, of niet naar de dagbesteding kunnen en grote zorgen om de kwetsbare gezondheid van een naaste. Voor mantelzorgers was het mede daardoor een extra zware periode. De ondersteuning vanuit het Centraal Punt Mantelzorg (Impuls Aa en Hunze, in de vorm van trainingen en gesprekken wordt gewaardeerd. 

Een van de tips was om vaker aandacht aan mantelzorg te besteden op de gemeentepagina. We gaan dit een paar keer per jaar doen. Het eerste artikel vind je hieronder.

 

Mantelzorg ondersteuning

Als je langdurig zorgt voor een naaste, dan  ben je mantelzorger. Dit vraag veel van je. Dan is het fijn dat er ook aandacht voor jou is. Impuls Aa en Hunze  biedt deze ondersteuning voor mantelzorgers via informatie en advies, mantelzorgspreekuur, mantelzorgcafé, Mindfulnesstraining, activiteiten en respijtzorg (een vrijwilliger die de zorgtaken even overneemt). Impuls is er ook voor de  jonge mantelzorgers. Ze organiseren leuke activiteiten en bieden ondersteuning. 

Ben jij ook mantelzorger en wil je graag informatie? 
Impuls denkt graag met je mee en staan klaar om je verder te helpen. Je kunt contact opnemen met Carin de Jonge,  consulent mantelzorg bij Centraal Punt Mantelzorg.  Zij is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag via 06 11517036 of per mail c.dejonge@impulsaaenhunze.nl