Aa en Hunze controleert PMD-afval

Gemeente Aa en Hunze gaat in week 26 en week 28 de inhoud van aangeboden PMD-containers controleren. Met deze actie wil de gemeente de inwoners aanzetten om het afval beter te scheiden. Naast de controle worden inwoners geïnformeerd over welk afval in welke container hoort.

Toename in afgekeurd afval

De gemeente ziet een toename van verkeerd gescheiden afval. Veel aangeboden PMD-afval wordt afgekeurd en kan daarom niet worden gerecycled. Afval dat niet gerecycled kan worden kost extra geld, deze kosten worden doorberekend in de afvalstoffenheffing. PMD-afval biedt waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Door goed te recyclen hoeven we minder grondstoffen, zoals olie, aan te boren. Goed voor mens, milieu én het tegengaan van de afvalberg!

Controle op containers

Binnen de gemeente Aa en Hunze zamelt SUEZ in met een zijlader. De chauffeur van de vrachtwagen kan de inhoud van de container niet zien als de container geleegd wordt. Hierdoor is de kans groot dat  eventuele vervuiling mee gaat met de inzameling. In de weken 26 en 28 gaan er controleurs mee op de vrachtwagen. Deze controleur zal de containers langs de route bekijken. Afgekeurde containers worden tijdens de controleronde niet geleegd. Inwoners worden door middel van een containerhanger geïnformeerd over hun aangeboden afval. Daarnaast worden alle PMD-containers voorzien van een sticker met informatie over wat er wel en niet in de oranje container mag. 

Inhaalronde restafval

Om inwoners niet met een volle container achter te laten zal SUEZ afgekeurde containers de volgende dag legen met het restafval. Wanneer een container is afgekeurd voor de PMD-ophaalronde is het belangrijk om deze te laten staan tot de volgende dag.