Nieuws februari 2023

 • Campagne 'Geef het door' gaat nieuwe fase in

  21 februari 2023

  Met de campagne ‘Geef het door’ werken de Drentse gemeenten samen aan bewustwording en het terugbrengen van restafval. Vorige week trapten bestuurders van de twaalf gemeenten de nieuwe fase van de afvalcampagne af. Het komende jaar worden alle Drenten gestimuleerd tot afvalscheiding met succesverhalen van Drentse inwoners, posters en infographics. Want afval is een grondstof voor nieuwe producten.

 • Gemeente Aa en Hunze houdt crisisnoodopvanglocatie langer open

  10 februari 2023

  De gemeente Aa en Hunze verlengt de crisisnoodopvanglocatie in Gieten. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan het verzoek van het kabinet om CNO's langer open te houden.

 • Inloopspreekuur college b&w donderdag 9 februari

  06 februari 2023

  Heeft u een vraag voor één van de collegeleden? Of heeft u een onderwerp dat u wilt bespreken? Dan kunt u op donderdag 9 februari tussen 16:30 en 17:30 uur terecht bij het inloopspreekuur in het gemeentehuis (Spiekersteeg 1 in Gieten).

 • Subsidieregeling voor sociaal - culturele projecten

  06 februari 2023

  Op 1 februari is de subsidieregeling cultuur – sociaal domein in werking getreden. Met deze regeling ondersteunt de gemeente Aa en Hunze projecten waarbij cultuur ingezet wordt om een bijdrage te leveren aan een maatschappelijke opgave. Deze nieuwe subsidieregeling loopt door tot 31 december 2025.

 • Kwestie Hanebijtershoek Gieten komt tot oplossing

  01 februari 2023

  In het centrum van Gieten heeft zich jarenlang een conflict afgespeeld tussen twee ondernemers en de gemeente Aa en Hunze. Dit conflict ging over de realisatie en de openbaarheid van de ontsluitingsweg van de woningen aan de Hanebijtershoek. Complicerende factor hierbij was dat de gronden waarover deze weg loopt in het bezit zijn van de twee ondernemers.