Loop en beluister het verhaal van Anloo

De "Het verhaal van Nederland" podwalks zijn 10 gps-gestuurde historische wandelverhalen verspreid over heel Nederland, waaronder Anloo (Hondsrug). In deze wandeling van 5 km over de Hondsrug neemt Daan Schuurmans je mee op reis door de geschiedenis.

In deze wandeling van 5 km over de Hondsrug neemt Daan Schuurmans je mee op reis door de geschiedenis. Aan de hand van sporen in het landschap, zoals gebouwen, verdedigingswerken en monumenten vertelt hij wat er is gebeurd op de plek waar je op dat moment staat. Door de koppeling met gps weet Daan precies waar je bent, en vertelt hij waar je naartoe moet en waar je moet kijken.

Verhaal van Anloo

Tijdens de wandeling ontdek je het verhaal van de eerste bewoners van ons land, na de IJstijd. Hij voert je vanaf de rand van het dorpje Anloo door het prachtige Drentse landschap. Onderweg kun je je verbazen over en genieten van prehistorische grafheuvels, hunebedden en een adembenemende natuur.
Locatie: Anloo
Afstand: 5 km
Start/eind: Bosweg bij ingang P, 9467 PN Anloo
De andere wandelingen gaan door de omgevingen van Nijmegen, Dokkum, Muiden, Deventer, Brielle, Hoorn, Hattem, Veenhuizen en Vucht. 

App downloaden

De audiotours zijn te beluisteren via de gratis podwalks app Het verhaal van Nederland. De app moet eerst gedownload worden voordat je kunt gaan wandelen. Download hem in de App Store of Play Store.

App gebruiken

In de app kan je zien op welke locaties in Nederland de podwalks zijn en waar ze starten, lezen waar ze over gaan en de routes bekijken. Ook kan je van elke wandeling alvast een stukje beluisteren. 

Omdat de app gps-gestuurd is, zijn de volledige audiotours alleen te beluisteren op locatie. Dus trek je wandelschoenen aan en ga naar de startlocatie van de door jou gekozen podwalk. Open daar de app, en de rest wijst zich vanzelf. Vergeet je koptelefoon/oortjes niet!
Kijk voor meer informatie over Het verhaal van Nederland op hetverhaalvannederland.nl