Nieuw bedrijf op bedrijventerrein Bloemakkers

Maak kennis met Buist auto’s & Totalbility B.V.

Ivar Buist en Ferry Piëst openen binnenkort hun nieuwe bedrijf op bedrijventerrein Bloemakkers in Gieten. Ivar (38 jaar, woonachtig in Assen) is al 13 jaar eigenaar van het bedrijf Buist Auto’s dat nu gevestigd is in Assen. Ferry (43 jaar, uit Eext) heeft de afgelopen twintig jaar kennis en ervaring opgedaan in de automotive branche. Van 2003 tot 2016 was hij zelfstandig ondernemer in de autolease. Na de verkoop van het autoleasebedrijf startte hij in 2017 met Totalbility B.V.. Een handelsonderneming in auto’s.

‘Het contact met de gemeente liep soepel’

Ivar en Ferry kennen elkaar ruim 10 jaar en beide bedrijven werken al langere tijd samen. Deze samenwerking gaan ze samen, onder één dak, verder uitbreiden op hun nieuwe locatie op bedrijventerrein Bloemakkers. De combinatie van de twee bedrijven op 1 locatie vormt een totaalaanbieder in mobiliteit. In 2017 heeft Ferry Ivar gevraagd of hij het ziet zitten om naar Gieten te komen met zijn bedrijf. ‘Het is een unieke kans op een unieke plek’, aldus Ferry. Hij legde het contact met de gemeente en er kwam een gesprek met Det Plat, zij is beleidsmedewerker grondzaken bij de gemeente Aa en Hunze. ‘De gemeente dacht goed mee en het contact liep soepel’. ‘Ondertussen hebben we de plannen verder uitgewerkt en volgden diverse gesprekken met wethouder Bas Luinge’ zegt Ferry.

Een uniek concept in het noorden

‘Hier in het noorden is dit concept nieuw, we bieden namelijk een totaalpakket aan voor iedereen die mobiliteit zoekt. Buist auto’s gaat zich voornamelijk op de particuliere markt richten en Totalbility op de zakelijke markt. Op de plek waar we ons vestigen en waar nu druk wordt gebouwd hebben we ruimte om te groeien. We hebben zo’n 10.000 m2 tot onze beschikking. We beginnen in medio 2019 met een mooie voorraad van ruim 100, jonge, zorgvuldig geselecteerde gebruikte auto’s, We gaan voor de particulieren en de zakelijke markt optimale mobiliteitsoplossingen bieden. Bij ons is alles mogelijk…’ Waar je dan aan kunt denken? In- en verkoop van jonge gebruikte en nieuwe auto’s, financieringen, leasing, APK keuringen, kleine- en grote beurt, maar ook voor onderhoud aan en reparaties van auto’s van alle merken.

Voor elk wat wils

‘Medio 2019 openen we ons nieuwe pand aan de Steenkamp 13 in Gieten. De ligging en bereikbaarheid van het nieuwe pand zijn ideaal: het is een mooie zichtlocatie aan de N34 ter hoogte van de afrit Gieten’. ’Iedereen is bij ons van harte welkom, particulier of zakelijk, dat maakt niet uit’ zegt Ivar, ‘We hebben tenslotte voor elk wat wils’.
Wethouder Bas Luinge: ‘ We zijn heel erg blij met de komst van deze bedrijven naar Bloemakkers, het is een mooie aanvulling voor het bedrijventerrein. We denken graag mee met plannen van (nieuwe) ondernemers in Aa en Hunze. Dat geldt niet alleen voor bedrijven op Bloemakkers maar in de hele gemeente. Bedrijven zijn belangrijk voor de werkgelegenheid en onze lokale economie, dit zijn zaken die wij als gemeente hoog in het vaandel hebben staan. Dit draagt bij aan de leefbaarheid in onze mooie gemeente.’

FerryPies, IvarBuist, BasLuinge