Bas Luinge opent voorleeshoeken BoekStart in kinderopvang

Op 31 januari 2019 heeft wethouder Bas Luinge op vijf nieuwe BoekStartlocaties in verschillende kinderopvangorganisaties de voorleeshoeken geopend. Hij deed dit namens de gemeente Aa en Hunze. Op deze locaties, waar voor- en vroegschoolse educatie wordt aangeboden, is onder begeleiding van de bibliotheek de afgelopen maanden hard gewerkt aan de totstandkoming van BoekStart in de Kinderopvang. Zij ontvingen hiervoor subsidie van Stichting Lezen.

Om het (voor)lezen te stimuleren zijn er inspirerende en uitdagende voorleesplekken gecreëerd met een goedgevulde boekenkast vol baby-, dreumes- en peuterboeken. De pedagogisch medewerkers zijn geschoold tot voorleescoördinator. Het voorlezen wordt structureel opgenomen in het leesplan van de instelling. Onder voorzitterschap van de bibliotheek vormen zij het BoekStartnetwerk Aa en Hunze.

BoekStart in de kinderopvang

BoekStart in de kinderopvang is een landelijk concept dat wordt uitgevoerd door de bibliotheken. Doel van het concept is om een voorleescultuur binnen de kinderopvang te laten ontstaan. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd plezier in (voor)lezen hebben ontwikkeld meer kans maken op een succesvolle schoolloopbaan.

Locaties:

Kindcentrum ZoBlij in Gasselte, directeur Monique van Rein    
Kinderopvang BijdeHandjes in Gieten, directeur Sabine Niemeijer
Kinderopvang Speulhoes Alette in Nooitgedacht, directeur Alette Vrieling 
Kinderopvang Thuishuis ’t Oelenest in Annen, directeur Cindy de Jonge
Kinderopvang Huis op stelten in Nieuw Annerveen, directeur Jeanette Bentum
Bas Luinge leest boek voor aan kinderenBas Luinge met kind