Succesvol vrijwilligers werven

De gemeente Aa en Hunze en het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) Aa en Hunze hebben na de zomerperiode een inventarisatie gehouden onder verschillende organisaties. De gemeente en het VIP! wilden graag weten hoe het met organisaties in de gemeente Aa en Hunze gaat op het gebied van vrijwilligers. En waar mogelijk willen zij organisaties ondersteunen bij de (huidige) vraagstukken rondom het werven van vrijwilligers.

Op basis van de binnen gekomen reacties start in januari de cursus “Succesvol vrijwilligers werven”. Tijdens deze cursus krijgen organisaties informatie, opdrachten en tips bij het vinden van nieuwe vrijwilligers. Ervaring leert dat aan het einde van de cursus de vrijwilligersaantallen zijn verbeterd en veel functies zijn ingevuld. 
De training bestaat uit drie woensdagavonden: 18 januari, 22 februari en 22 maart 2023. Reserveer deze data alvast in uw agenda. Indien gewenst kunt u zich ook al opgeven of aangeven dat u geïnteresseerd bent in deze training. Dat kan via vip@impulsaaenhunze.nl. 

Campagne vrijwilligers werven

Daarnaast starten de gemeente Aa en Hunze en Impuls in januari met een campagne om meer vrijwilligers te werven. Hierover leest en ziet u in januari meer!