Jongerenraad Aa en Hunze

Wij zijn jongerenraad Aa en Hunze, we bestaan uit een groep jongeren tussen de 14 en 23 jaar. Het doel van de jongerenraad is om de stem van jongeren in de gemeente te laten horen!

Jongerenadvies

Een van de manieren waarop wij de gemeente en de gemeenteraad ondersteunen is door het uitbrengen van adviezen, zowel gevraagd als ongevraagd. Met deze adviezen willen we meegeven wat voor jongeren belangrijk is. Medewerkers van de gemeente of raadsleden kunnen ons benaderen om de mening van de jongerenraad op te halen. Daarnaast kiezen wij zelf onderwerpen uit waar we interesse in hebben of waar we nader bij betrokken willen worden. Onze adviezen worden vervolgens meegenomen in de voorstellen die aan de gemeenteraad voorgelegd worden. 

Zo willen we het bijvoorbeeld hebben over activiteiten voor jongeren in de gemeente, starterswoningen en het openbaar vervoer. Wij hopen dat op deze manier jongeren beter gerepresenteerd worden in onze gemeente. 

Heb je vragen of wil je meedoen?

Heb je vragen, ideeën, of wil je graag lid worden van de jongerenraad? Mail ons dan op: jongerenraad@aaenhunze.nl of stuur ons een bericht via onze Instagram @jongerenraad_aaenhunze. Ook kun je ons vaak tegenkomen bij activiteiten van de gemeente!

jongerenraad dec 2022

Anne van der Horst (Voorzitter)
Thijs Esschendal (Secretaris en notulist)
Rutger Kooistra (Penningmeester)
Myrthe Polkerman (Social media en communicatie)
Boas Bakker (Hoofd IT)
Robert Boekholt (Algemeen lid)