Gemeente Aa en Hunze breidt locatie Buitendienst uit

De buitendienst van de gemeente Aa en Hunze breidt uit. De gemeente gebruikt hiervoor het perceel aan de Rondkamp. Hier wordt een nieuw kantoor en een nieuwe loods gebouwd. Ook wijzigt de hoofdentree. Deze komt straks aan de Rondkamp 10 te liggen.

Uit haar jasje

De Buitendienst huist nu aan de Oelenboom, maar uit een haalbaarheidsstudie bleek dat de buitendienst uit haar jasje groeide. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra: “De buitendienst is begin 2021 uitgebreid met de kernteams die de openbare ruimte veilig, toegankelijk en netjes houden. Mede daardoor werd het perceel aan de Oelenboom te klein.”

Rondkamp

Uitbreiding vindt plaats op het aansluitende perceel aan de Rondkamp. Hier komt onder andere een nieuw kantoor en een nieuwe loods. BDG Architecten uit Zwolle gaat de nieuwe gebouwen ontwerpen. Volgens burgemeester Hiemstra wordt de locatie met de uitvoering van deze plannen weer toekomstbestendig: “De bedoeling is ook dat de nieuw te bouwen gebouwen zo duurzaam mogelijk worden. Met deze uitbreiding kunnen we weer vooruit.” 

Naar verwachting is de uitbreiding medio 2024 klaar.