Nieuws december 2022

 • Succesvol vrijwilligers werven

  22 december 2022

  De gemeente Aa en Hunze en het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) Aa en Hunze hebben na de zomerperiode een inventarisatie gehouden onder verschillende organisaties. De gemeente en het VIP! wilden graag weten hoe het met organisaties in de gemeente Aa en Hunze gaat op het gebied van vrijwilligers. En waar mogelijk willen zij organisaties ondersteunen bij de (huidige) vraagstukken rondom het werven van vrijwilligers.

 • Gemeente Aa en Hunze breidt locatie Buitendienst uit

  20 december 2022

  De buitendienst van de gemeente Aa en Hunze breidt uit. De gemeente gebruikt hiervoor het perceel aan de Rondkamp. Hier wordt een nieuw kantoor en een nieuwe loods gebouwd. Ook wijzigt de hoofdentree. Deze komt straks aan de Rondkamp 10 te liggen.

 • Raadslid in Beeld: Jannie Schonewille

  19 december 2022

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Jannie Schonewille (GroenLinks).

 • Diplomafeest!

  19 december 2022

  In Zuidlaren zwommen afgelopen zaterdag 12 kinderen af. Ze hebben in negen verschillende praktijksituaties laten zien de zwemslagen goed onder de knie te hebben.

 • Nationale Naturalisatiedag: welkom voor 10 nieuwe Nederlanders

  19 december 2022

  Op donderdag 15 december, op de Nationale Naturalisatiedag, kregen 10 inwoners van Aa en Hunze het Nederlanderschap. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra reikte de officiële papieren uit, samen met een bos bloemen en natuurlijk de Nederlandse vlag mét wimpel. De genaturaliseerde inwoners komen uit Syrië, Ethiopië en Eritrea.

 • Wijziging ophaaldag 24 december

  19 december 2022

  Op zaterdag 24 december rijdt Prezero de afvalroute van maandag 26 december vanwege de Kerst. Voor de actuele ophaaldagen kijkt u op www.mijnafvalwijzer.nl.

 • Uit de Raad 16 december

  19 december 2022

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 16 december werden de volgende besluiten genomen:

 • Aangepaste openingstijden 26 december en 9 januari

  19 december 2022

  In verband met Tweede Kerstdag is het gemeentehuis maandag 26 december gesloten.
  Op 9 januari zijn we van 9.00 uur tot 10.00 uur gesloten vanwege een interne nieuwjaarsbijeenkomst.

 • Gemeente Aa en Hunze & Borger-Odoorn gezamenlijk host city NOC*NSF Nationale Sportweek 2023

  16 december 2022

  Gemeente Aa en Hunze en Borger-Odoorn zijn gezamenlijk host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2023. De NOC*NSF Nationale Sportweek is van vrijdag 15 september tot en met zondag 24 september 2023. Het doel van de sportweek is om zoveel mogelijk mensen in Nederland te enthousiasmeren om te sporten en bewegen, allemaal op hun eigen manier en niveau.

 • Jongerenraad Aa en Hunze

  12 december 2022

  Wij zijn jongerenraad Aa en Hunze, we bestaan uit een groep jongeren tussen de 14 en 23 jaar. Het doel van de jongerenraad is om de stem van jongeren in de gemeente te laten horen!

 • Cadeaupapier en cadeauverpakkingen scheiden

  12 december 2022

  De feestdagen komen er weer aan! Dat betekent meestal veel cadeautjes en dus ook veel cadeaupapier en cadeauverpakkingen. Hoe kunt u dat zo milieuvriendelijk mogelijk verwerken?

 • Planschade Windpark De Drentse Monden en Oostermoer

  12 december 2022

  Bij de gemeente Aa en Hunze komen geregeld vragen binnen over het aanvragen van een tegemoetkoming in planschade in verband met het Windpark De Drentse Monden en Oostermoer.

 • De Gemeentepolis: zorgverzekering voor lage inkomens - tot 130% van het minimum inkomen

  21 december 2022

  Aanvragen kan nog tot en met 31 december 2022

 • Meld aardbevingsschade direct bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen

  12 december 2022

  Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG), dat meldingen over aardbevingsschade beoordeelt en afhandelt, heeft vorige week aangifte gedaan tegen het bedrijf Loket Aardbevingsschade. Dit bedrijf heeft misbruik gemaakt van persoonsgegevens uit het klantenbestand van het IMG. Met deze gegevens heeft het bedrijf brieven verstuurd, waaronder ook naar een aantal adressen in de gemeente Aa en Hunze, met de boodschap dat ze geen aardbevingsschade aan hun woning hebben gemeld en dat dit bedrijf dit kan verzorgen.

 • Raadslid in Beeld: Patrick Petzinger

  05 december 2022

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Patrick Petzinger (Partij van de Arbeid).

 • Uit de raad 1 december 2022

  05 december 2022

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 1 december werden de volgende besluiten genomen:

 • Oude eiken wegvak Rolde - Anderen blijven behouden

  01 december 2022

  De afgelopen maanden is onderzoek gedaan naar het verbeteren van het wegvak Rolde - Anderen (Gieterstraat/Nijend). Door een innovatieve techniek wordt ervoor gezorgd dat het wegvak wordt verbeterd, is de hoofdconclusie uit het visiedocument dat het college heeft vastgesteld. Hierbij blijven de ruim 300 eiken langs deze weg behouden. Dit laatste was een groot zorgpunt van de gemeenteraad.