Energietoeslag 2023 Uitkering uitgesteld tot na de zomer

Huishoudens met een laag inkomen kunnen een energietoeslag aanvragen. Veel inwoners hebben deze aanvraag gedaan en de eerste 500 euro al ontvangen. De uitkering van de rest van het geld vindt helaas later plaats dan verwacht.

In totaal kan er voor 2023 een bedrag van 1300 euro aan energietoeslag worden aangevraagd. Hiervan mag 500 euro al uitgekeerd worden. De resterende 800 euro kan pas worden uitgekeerd na een aanpassing van de wet. De verwachting is dat dit na de zomer wordt.

Dit heeft gevolgen voor iedereen die de toeslag aangevraagd heeft of hem automatisch uitgekeerd krijgt. U krijgt het resterende bedrag later dan verwacht. Wij houden u hierover op de hoogte!

Betalingsproblemen

Heeft u door het later uitkeren van deze toeslag betalingsproblemen? Dan kunt u een aanvraag doen voor het Noodfonds gemeente Aa en Hunze. Dit kan via www.wpda.nl/finaniele-regelingen/noodfonds-aa-en-hunze. 

Hulp bij geldzorgen

Maakt u zich zorgen over geld? Neem gerust contact op met het Samen Doen Team van Aa en Hunze. Zij kijken graag met u mee naar wat u nodig heeft. U bereikt het Samen Doen Team via telefoonnummer (0592) 26 34 68.