Nieuws Augustus 2023

 • Goede ideeën voor een toekomstbestendig platteland? Meld u zich aan voor het plattelandcafé op 20 september

  11 september 2023

  Heeft u als inwoner, ondernemer of organisatie in de Provincie Drenthe een goed idee dat bijdraagt aan een duurzaam en toekomstbestendig platteland? Bijvoorbeeld op het gebied van economie, leefbaarheid of klimaat?

 • Culturele Monumentendag Aa en Hunze

  01 september 2023

  Het culturele seizoen in Aa en Hunze start op zaterdag 9 september met de Culturele Monumentendag. De Culturele Monumentendag is een combinatie van de landelijke Open Monumentendag en de Drentse Uitdag. Belangstellenden kunnen tijdens de Monumentendag 19 monumenten gratis bezoeken en op verschillende plekken is er een cultureel programma. Om 10.00 uur wordt de dag officieel geopend door wethouders Ivo Berghuis en Kiena ten Brink bij Molen de Juffer in Gasselternijveen.

 • Ook Volwassenenfonds Sport en Cultuur in Aa en Hunze!

  28 augustus 2023

  Het Volwassenenfonds Sport en Cultuur zorgt ervoor dat iedere inwoner vanaf 18 jaar mee kan doen aan sport- en cultuuractiviteiten en lid kan worden van de bibliotheek.
  Op deze manier kan iedereen een sportieve / culturele hobby uitoefenen, mensen met dezelfde interesses ontmoeten en aan zijn of haar gezondheid werken.

 • Ieder kind kan meedoen met het Kindpakket

  28 augustus 2023

  De scholen beginnen weer en daarmee ook het nieuwe sportseizoen. Ieder kind wil kunnen sporten of zijn verjaardag vieren. Soms is dit door te weinig geld niet mogelijk. Dan helpt het Kindpakket!

 • Helpt u mee? Deel uw mening over het armoedebeleid

  28 augustus 2023

  Gemeente Aa en Hunze wil haar inwoners zo goed mogelijk helpen bij vragen of zorgen over geld.
  U kunt ons helpen om dit in de toekomst nog beter te doen. Wij vragen u daarom om een korte vragenlijst in te vullen.

 • Fluitbouwer Eva Kingma uitgeroepen tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

  28 augustus 2023

  Eva Kingma is uitgeroepen tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De fluitbouwer uit Grolloo kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Anno Wietze Hiemstra op de laatste dag van ‘haar’ evenement de Grolloo Flute Sessions.

 • Bouwen en wonen week 34

  24 augustus 2023
 • Kennisgeving Besluit - verlenen omgevingsvergunning

  24 augustus 2023

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maakt bekend dat het de volgende omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) heeft verleend:
  · Gasselternijveenschemond, Dideldomweg 3, 9515 PV, milieuneutraal veranderen van inrichting

 • Team Sport en TULP Gieten slaan handen in één

  21 augustus 2023

  Dynamic tennis van Team Sport gaat door onder de vlag van TULP Gieten. Het enthousiasme onder deelnemers is zo groot dat TULP Gieten het permanent in het aanbod wil opnemen. Team Sport introduceerde dynamic Tennis afgelopen mei. De overdracht is 4 september. Team Sport blijft op de achtergrond betrokken.

 • Gezocht: de Beste Doortrapper van Drenthe! Wie nomineert u?

  14 augustus 2023

  In gemeente Aa en Hunze wonen veel Doortrappers. Enthousiaste Drenten die fit en veilig willen blijven fietsen tot hun 100ste en daarom op eigen initiatief regelmatig op de fiets stappen. Dat is natuurlijk hartstikke goed; deze Doortrappers verdienen het om in het zonnetje gezet te worden! Daarom is Doortrappen Drenthe op zoek naar de Beste Doortrapper van Drenthe. Wie verdient volgens u deze titel?

 • Energietoeslag 2023 Uitkering uitgesteld tot na de zomer

  09 augustus 2023

  Huishoudens met een laag inkomen kunnen een energietoeslag aanvragen. Veel inwoners hebben deze aanvraag gedaan en de eerste 500 euro al ontvangen. De uitkering van de rest van het geld vindt helaas later plaats dan verwacht.