Mantelzorgwaardering voor mantelzorgers in Aa en Hunze

Mantelzorgers die een inwoner van Aa en Hunze verzorgen kunnen een ‘mantelzorgwaardering’ krijgen van de gemeente.

Het gaat om een waardering ter waarde van €100,- per zorgvrager. Om in aanmerking te komen moet de mantelzorger zich registreren bij het Centraal Punt Mantelzorg (CPM) van welzijnsorganisatie Impuls. Naast de waardering hoopt de gemeente, door het invoeren van de mantelzorgwaardering, het aantal mantelzorgers goed in beeld te krijgen. Zo kunnen zij beter ondersteund worden en wordt overbelasting zo veel mogelijk voorkomen.

Wie komt in aanmerking?

Mantelzorgers waarvan de zorgvrager een inwoner is van de gemeente Aa en Hunze (de mantelzorger mag wel buiten de gemeente wonen). Er kan één mantelzorgwaardering worden aangevraagd per zorgvrager. De mantelzorger moet geregistreerd staan bij het CPM.

Aanvraag indienen

Het Centraal Punt Mantelzorg van Impuls coördineert en verstrekt in opdracht van de gemeente Aa en Hunze de Mantelzorg Waardering 2017. De mantelzorgwaardering is aan te vragen tot uiterlijk 6 oktober 2017 en wordt verstrekt rond 10 november 2017, de Dag van de Mantelzorg.

Het registratie- en aanvraagformulier Mantelzorg Waardering 2017 kunt u aanvragen via de Consulent Mantelzorg van Impuls, Carin de Jonge. Zij is telefonisch te bereiken via (06) 11 51 70 36 of via de mail: dejonge@impuls-welzijn.nl. Deze formulieren kunt u ook hieronder dowmloaden.