Update nieuw gebouw verenigingen Gieten

Naar aanleiding van de update in de Schakel van 23 maart 2022 over een nieuwe accommodatie in Gieten is vernamen wij dat er verwarring is ontstaan. In dit bericht willen we graag wat duidelijkheid scheppen.

De werktitel Cultuurpodium, waaronder de klankbordgroep samenwerkt met Bureau LindHorst en de gemeente, kan insinueren dat het enkel voor ‘culturele verenigingen’ is bedoeld, maar dat is niet zo. De wens voor een nieuw gebouw is oorspronkelijk ontstaan uit de behoefte bij toneelverenigingen en koren. Inmiddels zijn er ook gesprekken met andere verenigingen en organisaties, waardoor we kijken naar een zo breed mogelijke invulling van de ruimtes. De indeling van het gebouw zal dan ook flexibel zijn waardoor het voor meerdere doeleinden geschikt is, dus niet enkel voor repetities en optredens. 
Momenteel worden er verschillende scenario’s uitgewerkt die zijn verdeeld over de locaties bij sporthal De Goorns en sporthal De Wendeling. In de plannen tot nu toe is er sprake van een grote zaal, een kleine zaal, een keuken/catering en kantoorruimte.

Er wordt gestreefd om op 1 mei een rapport op te leveren met daarin een voorkeursscenario.

Het is de bedoeling dat Gieten net zo’n mooi dorps/gemeenschapshuis zal krijgen als de meeste andere dorpen van Aa en Hunze, met als grote voorbeeld De Boerhoorn in Rolde.
Wilt u als vereniging/organisatie/groep daarin participeren, laat het ons dan weten. Dan kunnen we met u in gesprek gaan.

U kunt via dit contactformulier uw bericht achterlaten: https://www.lindhorst.nl/contact/ 

LindHorst Huisvestingsadviseurs & klankbordgroep nieuwe accommodatie Gieten

De klankbordgroep Cultuurpodium (werknaam) Gieten bestaat uit:
* Wim Veenhof                  (Vereniging Dorpsbelangen Gieten en omstreken (houdt contact met alle                                  verenigingen van Gieten))
* Harry van Leiden            (Toneelverenigingen Helmers en Molentheater)
* Irma Abrahamse             (Jeugdtheater Tikotaria)
* Jannet Betting                (Toneelvereniging Eureka)
* Jan Raterink                   (Gemengd Koor Gieten)
* Ria Tönis                        (Popkoor Session)
* Annelies Neuteboom      (Fotoclub GiAF).