Twee Koninklijke onderscheidingen in Aa en Hunze

Hendrik van den Brink uit Gasselte en Gerrit Meijers uit Annerveenschekanaal zijn Koninklijk onderscheiden. Beiden zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheidingen werden opgespeld door burgemeester Anno Wietze Hiemstra.

Hendrik van den Brink 

Hendrik van den Brink is al meer dan 30 jaar actief in verschillende functies binnen de protestantse gemeente Gasselte. Burgemeester Hiemstra vertelde aan de aanwezigen: “De heer van den Brink toont een niet aflatende inzet voor de kerk en de Gasselter gemeenschap. Hij is actief, heeft kennis van zaken en doet de activiteiten vol betrokkenheid en inzet. De Koninklijke onderscheiding is een terechte waardering voor zijn werk.” 

Gerrit Meijers 

Gerrit Meijers heeft zich vele jaren ingezet voor de leefbaarheid en ontwikkeling van het dorp Annerveenschekanaal. Als secretaris van de vereniging dorpsbelangen was hij vooruitstrevend, sociaal verbindend en actief in diverse werkgroepen. Op dit moment is Meijers nog steeds als vrijwilliger betrokken bij de Semslinieloop, een mooi evenement in de regio. Volgens burgemeester Hiemstra vallen ook zijn politieke activiteiten op: “De heer Meijers is al ruim 20 jaar secretaris voor Gemeentebelangen. Maar eigenlijk is hij meer dan dat: hij is een steunpilaar voor de partij. En dat al voor zo’n lange periode. Ontzettend knap.”