De afvalwijzer App

Als gemeente zetten wij ons in voor een duurzame leefomgeving, door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat huishoudens hun afval zo goed mogelijk scheiden. Om dit te bereiken is het belangrijk dat wij de afvalinzameling zo goed mogelijk organiseren en u als bewoner hierover optimaal informeren. Wij merken nog steeds dat veel inwoners vragen hebben over bijvoorbeeld de ophaaldagen van het afval.

De papieren afvalkalender kan u hierbij helpen, maar weet u ook dat er een App bestaat waar alle belangrijke informatie over afvalinzameling te vinden is? Met de Afvalwijzer App kunt u op elk gewenst tijdstip eenvoudig uw gepersonaliseerde afvalkalender inzien. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld notificaties instellen, zodat u een melding krijgt op uw telefoon of tablet wanneer u de container aan de weg kunt zetten. Zo bent u altijd op tijd en zit u nooit langer dan nodig met een volle container! Ook krijgt u tips om uw afval zo goed mogelijk te scheiden en kunt u zelf tips delen met andere inwoners. Daarnaast kunt u kaarten raadplegen waarop bijvoorbeeld alle glascontainers in de gemeente overzichtelijk zijn weergegeven.  

De App heet Afvalwijzer en kunt u gratis downloaden op uw smartphone of tablet via de App Store of Google Play. Zoek op de term ‘afvalwijzer’. Na het downloaden kunt u direct inloggen met uw postcode en huisnummer en toont de Afvalwijzer u een afvaloverzicht op maat.