Informatieavond over zonne-energie

Heeft u interesse in zonne-energie? Kom dan naar de informatieavond van de ‘Zonnetour’ op woensdag 20 september. De ‘Zonnetour’ is onderdeel van de campagne ‘Zon zoekt Drent’. De gemeente Aa en Hunze, de provincie en het Drents Energieloket willen hiermee inwoners stimuleren meer zonne-energie op te wekken in Drenthe. U bent van harte welkom!

Tips

Tijdens de avond krijgt u tips over hoe u aan de slag kunt gaan met de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler en hoort u welke subsidies en financieringsmogelijkheden er zijn. Op de bedrijvenmarkt tijdens deze avond adviseren bedrijven over de aanschaf van deze middelen en informeren zij over alle nieuwe ontwikkelingen.

Feestelijke aftrap van de avond

De informatieavond is de laatste in een reeks Zonnetours die is georganiseerd binnen de campagne Zon zoekt Drent. Op deze laatste Zonnetour vertellen wethouder Co Lambert en gedeputeerde Tjisse Stelpstra hoe het gaat met duurzame energie in de gemeente Aa en Hunze en provincie Drenthe. De informatieavond wordt op feestelijke wijze geopend.

De Zonnelening

De gemeente Aa en Hunze en de provincie Drenthe stellen in 2017 voor de laatste keer geld beschikbaar voor de zonnelening aan woningeigenaren. Tegen een lage rente kan maximaal 7.500 euro geleend worden. De zonnelening wordt tijdens de avond verder toegelicht. 

Meer informatie

Meer informatie over de campagne Zon zoekt Drent is te vinden op www.zonzoektdrent.nl en over het energiezuiniger wonen: www.drentsenergieloket.nl .Tijdens de bijeenkomst op is een adviseur van het Drents Energieloket aanwezig om vragen te beantwoorden.

U bent van harte welkom!
Vanaf 19.30 tot 21.30 uur
Locatie gemeentehuis Aa en Hunze, Spiekersteeg 1, Gieten.