Nieuws september 2017

 • Raad 28 september terugkijken

  Over onder andere Visie Openluchtzwembaden, Beleidsplan Openbare Verlichting 2017 - 2027 en Burgerparticipatie (Expeditie Aa en Hunze).

 • Burgemeester Piet van Dijk leest Hans en Grietje

  Het Taalhuis, een gezamenlijk initiatief van de gemeente Aa en Hunze, Drenthe College, Impuls, Drenthe College, Werkplein Drentsche Aa, Stichting Lezen en Schrijven en de Bibliotheek, besteedt veel aandacht aan de Week van de Alfabetisering. De hele maand september staat in het teken van dit onderwerp. Tijdens de bijeenkomst “Samen lezen, samen eten en samen zingen”, op donderdag 21 september in MFC de Spil te Gasselternijveen kwamen ruim 70 bezoekers bijeen voor een gezellige en leerzame avond. Ook de burgemeester Piet van Dijk was onderdeel van de ontmoeting waarbij taal en taalontwikkeling centraal stonden.

 • Onderzoek naar de woningbehoeften in Annen en omgeving

  De gemeente Aa en Hunze onderzoekt de woonbehoeften en woonwensen in Annen, Anloo, Oud- en Nieuw Annerveen, Spijkerboor en het bijbehorende de buitengebied. In 2011 was het laatste woningbehoefte-onderzoek voor deze omgeving. Sindsdien zijn de woningmarkt en de woningbehoeften veranderd. Hierdoor is geen actueel beeld meer van de vraag naar woningen in Annen en omgeving. Aan de hand van onder andere een huis-aan-huis verspreide enquête brengt de gemeente de actuele woonbehoeften en woonwensen in kaart.

 • Workshop iPad in de Bibliotheek Annen

  Heef u onlangs een iPad aangeschaft, of u bent nog niet bedreven in de bediening daarvan? Dan kan deze workshop u wellicht verder helpen. De workshop bestaat uit vier lessen. Aan de hand van praktijkopdrachten leert u omgaan met uw iPad, werken met apps, internetten en e-mailen. De workshop is laagdrempelig, er is geen voorkennis vereist en u werkt met uw eigen iPad.

 • Glasvezelwerkgroepen bundelen krachten in Drents Glasvezel Collectief

  Glasvezelwerkgroepen uit dertig dorpen en buurtschappen in de gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo en Assen hebben samen stichting Drents Glasvezel Collectief (DGC) opgericht. Samen zijn de lokale werkgroepen goed voor ongeveer 6.200 aansluitingen.

 • Nieuwe leden adviescommissie gezocht

  Enthousiaste adviescommissie "Jouw idee, samen uitvoeren" zoekt 2 enthousiaste ‘collega's’ om samen de ingezonden ideeën van inwoners van de gemeente Aa en Hunze te beoordelen.

 • Gemeente onderzoekt minimabeleid onder inwoners

  De gemeente Aa en Hunze onderzoekt of het minimabeleid voldoet aan de behoeften van de inwoners. Inwoners van de gemeente Aa en Hunze die een bijstandsuitkering ontvangen of gebruikmaken van het minimabeleid, ontvangen binnenkort een vragenlijst. De onderzoeksresultaten moeten inzicht bieden in het gebruik en effect van de regelingen. Het is van belang om te weten te komen of volwassenen en kinderen voldoende kunnen meedoen in het dagelijks leven. Specifiek komen de thema’s zorg en kinderen in armoede aan bod.

 • Wethouder Dijkstra op lesbezoek in De Spil

  Iedere donderdagmorgen komt de groep basisvaardigheden bij elkaar in De Spil in Gasselternijveen. We beginnen altijd met een kopje koffie en een rondje waarbij iedereen iets kan vertellen over de afgelopen week. Daarna gaan we aan het werk.

 • Sportverenigingen in Aa en Hunze zijn positief

  De Verenigingsmonitor 2017 toont aan dat sportverenigingen in de gemeente Aa en Hunze positief gestemd zijn en het goed doen.

 • Commissie 14 september terugkijken

  Positionering toegangstaken sociaal domein.

 • Buitengewone raadsvergadering terugkijken

  Bekijk de buitengewone raadsvergadering waarin de nieuwe burgemeester van Aa en Hunze, Piet van Dijk, werd beëdigd en geïnstalleerd terug.

 • Toespraak Piet van Dijk

  Op 11 september is Piet van Dijk beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Aa en Hunze. Hier leest u zijn toespraak:

 • Meer Bewegen voor Ouderen in Eext

  Gezond oud worden en gezond blijven wordt steeds belangrijker. Bewegen is daar een belangrijk onderdeel van. Hoewel de gezondheid van veel ouderen goed is, hebben velen ook te maken met lichamelijke klachten en/of ervaren zij fysieke beperkingen bij het bewegen. Daarom geeft Anne Schreur iedere dinsdagmiddag beweeglessen voor ouderen van 15.30 - 16.30 uur in gymzaal ’t Witzand in Eext.

 • Jullie idee, samen uitvoeren van start

  ‘Jullie idee, samen uitvoeren’ voor de vierde keer van start! Dien jullie plan nu in!