Nieuws oktober 2017

 • Publicaties Schakel 18 oktober 2017

  17 oktober 2017, pdf, 436kB

  Publicaties van de gemeente in De Schakel van 18 oktober 2017 (pdf, 436 kB)

 • Gewijzigde openingstijden Sociaal team herfstvakantie

  Tijdens de herfstvakantie, van maandag 23 tot en met vrijdag 27 oktober 2017, is het Sociaal team van Aa en Hunze alleen ’s ochtends bereikbaar van 8.30 tot 12.00 uur. Wilt u zeker weten dat u de juiste medewerker treft? Maak dan van te voren een afspraak.

 • Open Bedrijvendag in Aa en Hunze

  Zaterdag 4 november van 10.00 tot 16.00 uur vindt de Open Bedrijvendag Drenthe plaats. In Aa en Hunze stellen elf bedrijven hun bedrijf open voor bezoekers. De deelnemende bedrijven bieden diverse activiteiten aan en bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen.

 • Aanleg drempels komgrens Balloo

  We willen graag de snelheid van het verkeer in Balloo verlagen. Dat gaan we doen door het aanleggen van twee drempels. Donderdag 19 en vrijdag 20 oktober worden de drempels aangelegd. Doorgaand verkeer is dan niet mogelijk. Deze dagen wordt er een omleidingsroute ingesteld.

 • Gemeente stimuleert groene onderhoudsinitiatieven van inwoners

  Op zaterdag 14 oktober 2017 ondertekende wethouder Henk Heijerman twee samenwerkingsovereenkomsten in het kader van de Pilot Zelfbeheer. Een met de Werkgroep ONS Groen (Oud-Annerveen, Nieuw-Annerveen en Spijkerboor) en een met de Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort.

 • Inloopmiddag/avond fietspad Amen-Grolloo

  Het haalbaarheidsonderzoek naar een goede fietsverbinding tussen Amen en Grolloo is afgerond. De uitkomsten willen wij graag met u delen op maandag 30 oktober.

 • Commissie 12 oktober terugkijken

  Evaluatie ontwikkelingen toeristisch veld (informerend) en Spreidingsplan scholen (informerend).

 • Agenda Raadsvergadering 19 oktober

  Begroting 2018 Stichting ICO, Begroting 2018 Icare Jeugdgezondheidszorg 0 - 4 jarigen, Positionering toegangstaken sociaal domein.

 • Samen de wereld een beetje beter maken!

  Hoe maken we van de wereld een betere plek in 2030? Op dinsdagavond 3 oktober organiseerde het platform Global Goals een bijeenkomst om met geïnteresseerde inwoners na te denken over deze vraag. Het platform liet ook zien wat zij zoal doet en vertelde bijvoorbeeld over de ondersteuning bij ‘Day for Change’ acties op scholen en de samenwerking met het ‘Jaar van de dorpen’ en de ‘wedstrijd het duurzaamste dorp’.

 • Campagne Brandveilig Leven in Aa en Hunze weer van start!

  Is uw woning brandveilig? Houdt u de vluchtwegen vrij en maakt u de wasdroger regelmatig schoon? En minstens zo belangrijk: heeft u rookmelders? Vanaf maandag 16 oktober gaat de campagne Brandveilig Leven in Aa en Hunze weer van start. Na de met succes afgeronde campagnes van voorgaande jaren worden er nu woningen in Rolde benaderd om een brandveiligheidscheck aan te bieden.

 • Glasvezel informatieavonden in Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond en Gasselte

  Initiatiefnemers uit Gasselte, Kostvlies, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond en Gieterveen hebben de krachten gebundeld om zich in te zetten voor internet via glasvezel. Ze organiseren in oktober en november drie informatieavonden. Eén in Gasselternijveen, één in Gasselternijveenschemond en één in Gasselte.

 • Fietsoversteek Asserstraat Rolde

  In het centrum van Rolde is in 2015 een herinrichtingsplan uitgevoerd. De fietsoversteek in de Asserstraat ter hoogte van de Bosrand en Koningin Wilhelminalaan wordt nu aangepast. Ook wordt bij de Koningin Wilhelminalaan het riool vervangen.

 • Verspreiding van jodiumtabletten

  Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start op 10 oktober met het versturen van jodiumtabletten naar 1,2 miljoen huishoudens in Nederland. Dit duurt naar verwachting twee weken.

 • Commissie 5 oktober terugkijken

  Uitkomsten project Vitale Vakantieparken (informerend) en Marktverordening Aa en Hunze (opiniërend).

 • Houtstook, hoe voorkom je overlast?

  Als u een open haard of houtkachel heeft dan gebruikt u deze in de winterperiode waarschijnlijk vaak. Hout stoken kan echter zorgen voor overlast. Denk aan een vervelende geur en roetneerslag. Ook kan stoken gevolgen hebben voor uw gezondheid. Omdat de gemeente soms meldingen krijgt over stookoverlast, geven wij u tips om goed te stoken. U houdt dan plezier in het stoken zonder dat de buren er last van hebben.

 • Begroting 2018: Aa en Hunze toekomstbestendig!

  Aa en Hunze staat er goed voor! Het college van burgemeester en wethouders presenteert met trots de conceptbegroting 2018 die een positief saldo laat zien. De uitvoering van het collegeprogramma ligt op koers. Zo is er veel geïnvesteerd in de directe woonomgeving van inwoners, in duurzaamheid én in de veranderende rol van de overheid in met name het sociaal domein. Vanwege de stabiele financiële positie zullen de gemiddelde gemeentelijke lasten ook in 2018 licht dalen.

 • College bij ’t pad in Grolloo

  Het college van burgemeester en wethouders bracht 26 september een bezoek aan Grolloo.