Nieuws mei 2017

 • Publicaties Schakel 24 mei 2017

  23 mei 2017, pdf, 6MB

  Publicaties van de gemeente in De Schakel van 24 mei 2017 (pdf, 7 MB)

 • De cliëntenraad is op zoek naar nieuwe leden

  Heb je een uitkering volgens de Participatiewet? Een WSW-dienstverband? Of maak je gebruik van het minimabeleid van de gemeente? Dan zijn we op zoek naar jou!

 • Vergadering welstandscommissie Aa en Hunze

  Op 30-05-2017 vergadert de onafhankelijke welstandscommissie Aa en Hunze.

 • Tijdelijke verkeersmaatregelen Rolde (Beachhandbaltoernooi)

  In verband met het beachhandbaltoernooi is van vrijdag 26 mei vanaf 18.00 uur, tot zondag 28 mei 2017 20.00 uur een parkeerverbod van kracht voor beide zijden van de Nijlanderstraat (gedeelte tussen de Banderschulte en de inrit naar Rijvereniging "De Markeruiters").

 • Gemeenten Hondsrug regio onderzoeken mogelijkheden gezamenlijke regiopromotie en informatievoorziening

  De gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen en Tynaarlo gaan de mogelijkheden onderzoeken voor gezamenlijke promotie van de toeristische Hondsrug regio en de informatievoorziening aan toeristen en recreanten.

 • Commissie 18 mei terugkijken

  Over Grondbedrijf (informerend) en Armoede & schuldhulpverlening.

 • Culturele waardering voor mantelzorgers in Aa en Hunze

  De gemeente Aa en Hunze biedt alle mantelzorgers die geregistreerd staan bij het Centraal Punt Mantelzorg een culturele activiteit aan. Hier mag de mantelzorger samen met de zorgvrager gratis naartoe. Ze kunnen kiezen uit FestiValDerAa, Festival Proms en een lunchbijeenkomst.

 • Win een workshop zeemeerminnen/mannen

  Dit jaar bestaat zwembad de Borghoorns in Annen 50 jaar. Knutsel, teken of maak iets anders in het kader van het 50 jarig bestaan. En maak kans op een workshop zeemeerminnen/mannen of één van de andere prijzen

 • Nieuw in de zwembaden: Het daltarief

  Kom 2 uur voor sluitingstijd zwemmen, en betaal maar € 2,80 entree.

 • Workshop “Samenwerken tegen eenzaamheid”. Signaleren en dan?...

  Eenzaamheid komt vaker voor in de Drentse dorpen dan je zou verwachten. Wat kunnen we hieraan doen als dorp? Wilt u hiermee aan de slag? Doe dan mee aan de workshop op woensdag 31 mei.

 • Basisscholen krijgen afvalspellendoosje

  Maandagochtend 8 mei heeft wethouder Co Lambert het eerste ‘spellendoosje’ over zwerfafval en afval scheiden uitgereikt aan O.B.S. de Kameleon in Eexterveen. Leerkracht Greet Gruber heeft samen met de leerlingen van groep 7 en 8 één van de spelletjes gedaan. Alle scholen in de gemeente hebben het “Hou ’t schoon 5 minuten doosje” aangeboden gekregen. De gemeente wil hiermee kinderen bewust maken van de problemen die zwerfafval veroorzaken.

 • Expositie Sonja de Ridder

  Van 9 mei tot en met 15 juni exposeert fotografe Sonja de Ridder in de centrale hal van het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, Gieten). Er zijn foto’s te zien met schilderachtige impressies die een nostalgische sfeer uitstralen. De expositie is te bezichtigen op werkdagen tussen 8.30 – 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.