Succesvolle aftrap eerste ‘week van de vrijwilliger’ in Aa en Hunze

De gemeente Aa en Hunze en Impuls Welzijn organiseren de eerste ‘Week van de vrijwilliger’ in Aa en Hunze van 10 tot en met 17 maart. Deze week van begon afgelopen vrijdag tijdens NLdoet. Ongeveer 100 werknemers van de gemeente Aa en Hunze hebben zich vrijwillig ingezet voor verschillende klussen. Afgelopen zaterdag was het college aan de beurt om de handen uit de mouwen te steken.

Record aantal klussen, organisaties en dorpen

In de gemeente Aa en Hunze werden er 56 klussen uitgevoerd bij 38 verschillende organisaties in 16 verschillende dorpen! Dat is een recordaantal. Ook waren de weergoden ons goed gestemd, het was prachtig voorjaarsweer 10 en 11 maart. Klusaanbieders waren zeer tevreden met de helpende handjes en er is veel werk verzet.

Handen uit de mouwen

Op de zaterdag ging het college klussen doen bij “Annen doet” en de dorpshuizen in Gasselternijveenschemond en Schipborg. In de eerste werkweek van waarnemend burgemeester Jan Hoekema was dit een ultieme gelegenheid om de gemeente te leren kennen. Hij moest vanzelfsprekend ook de handen uit de mouwen steken. Vrijdag bezocht hij De Trans in Rolde en zaterdag Gasselternijveenschemond, samen met wethouder Harry Dijkstra.

jan hoekema nl doet

Jan Hoekema bij de Trans

harry dijkstra nl doet

Harry Dijkstra bij het dorpshuis in Gasselternijveenschemond