Gezond en fitheidstest senioren Gasselternijveen en Gasselternijveenschemond

De gemeente Aa en Hunze organiseert in samenwerking met Fysiotherapie Optimove, Impuls Welzijn en SportDrenthe een gezond - en fitheidstest in Gasselternijveen op dinsdag 18 april. Inwoners in de leeftijd van 65 jaar en ouder uit Gasselternijveen en Gasselternijveenschemond worden door de gemeente per brief uitgenodigd voor deze dag. De testdag is de start van een nieuw project ‘Gezellig Gezond’.

fittestdag

Iedereen kan meedoen

De gezond - en fitheidstesten zijn eenvoudige testen o.a. het meten van de bloeddruk, het reactievermogen en been - en armkracht. De deelnemers aan de testen ontvangen tijdens deze dag advies en meer informatie over bewegen. Tijdens deze dag is er een arts aanwezig.

Vervolg project

Na de testdag kan men zich aanmelden voor een introductieprogramma van 10 weken. Hierin worden elke week gedurende een uur verschillende beweeg - en spelactiviteiten gegeven. Senioren met een chronische aandoening en/of lichamelijke beperking kunnen ook meedoen aan het project. De beweegactiviteiten worden gehouden in sportzaal de Strohalm in Gasselternijveen. Deelname aan het project is gratis.

Uitnodiging

Deze week ontvangen de inwoners in Gasselternijveen en Gasselternijveenschemond van 65 jaar en ouder een brief met een uitnodiging om mee te doen aan het project.

Heeft u vragen?

Dan kunt u contact opnemen met mevrouw M. Oosting, beleidsadviseur sport van de afdeling Dienstverlening en Samenleving, telefoon (0592) 26 77 68 of per e-mail moosting@aaenhunze.nl