Gemeente Aa en Hunze stimuleert duurzaamheid

De gemeente Aa en Hunze stelt € 200.000,- beschikbaar voor duurzaamheid. Wie energie bespaart krijgt van de gemeente een subsidie en kan heel goedkoop lenen. Hiervoor zijn 3 regelingen: een energielening voor bedrijven, een energieadvies voor mensen met een eigen huis en een regeling voor wie een energieneutraal huis gaat bouwen. De gemeente wil graag dat inwoners energie gaan besparen en duurzame energie gaan gebruiken. Ze hoopt dat met deze regelingen te stimuleren.

Energielening MKB

Als bedrijven geld willen lenen om te investeren in bijvoorbeeld het isoleren van het bedrijfsgebouw, zonnepanelen, een warmtepompinstallatie of een energiezuinig ledverlichtingssysteem, betaalt de gemeente een deel van de rente. Deze energielening is een samenwerking met de Drentse Energie Organisatie (DEO).

Gratis energieadvies

De gemeente biedt een gratis energieadvies aan voor mensen met een eigen woning. Het energieadvies geeft aan wat mensen kunnen doen om energie te besparen, wat dat kost en hoe lang het duurt voordat dat terugverdiend is.

Voor mensen die zelf geen geld hebben om de aanpassingen te doen, bestaan er subsidies en is er een mogelijkheid om goedkoop geld te lenen.

Korting bij energieneutraal bouwen

De gemeente wil energieneutraal bouwen bevorderen. Als er grond van de gemeente wordt gekocht en hierop bouwt de eigenaar een energieneutrale woning, dan krijgt hij 10 procent korting op de grondprijs.

Meer informatie

Meer informatie over de regelingen en de voorwaarden staat op www.drentsenergieloket.nl.