Nieuws maart 2017

Nieuwsberichten maart 2017.

 • Commissievergadering 23 maart terugkijken

  Nota Gezondheidsbeleid 2017-2020 en sociaal domein.

 • Korting op energieadvies voor inwoners Aa en Hunze

  De gemeente Aa en Hunze stelt voor inwoners kortingsbonnen ter beschikking voor energieadvies. Een energieadvies kost gemiddeld € 250,- daarom krijgen inwoners kortingsbonnen ter waarde van dit bedrag.

 • Calimeromarketing: Klein is fijn

  ‘Klein is fijn’. Die conclusie trok wethouder Co Lambert van de gemeente Aa en Hunze donderdagavond, uit het maar liefst 2 uur durende betoog van Karen Romme (Tilburg, 1966) over Calimeromarketing. Een betoog over hoe kleine ondernemers met weinig geld marketing kunnen bedrijven. ‘Ik heb zelden naar een betoog van 2 uur geluisterd; maar dit verveelde geen moment’, complimenteerde Lambert de spreker. En hij behoorde nog niet eens tot de doelgroep. Dat gold wel voor de 65 aanwezige ondernemers, die gehoor gaven aan de uitnodiging van de gemeente en naar de kennismeeting in resort Hof van Saksen in Nooitgedacht togen.

 • Energielening voor ondernemers in Aa en Hunze nu beschikbaar

  Ondernemers in de gemeente Aa en Hunze die willen investeren in energiebesparende maatregelen kunnen een voordelige energielening aanvragen. De lening is bedoeld om de drempel voor de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen, een warmtepompinstallatie of een energiezuinig ledverlichtingssysteem te verlagen.

 • Bestemmingsplan Buitengebied van kracht

  Het Bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Aa en Hunze is sinds 15 maart 2017 van kracht. De Raad van State heeft hier uitspraak over gedaan. Het Ministerie van Economische Zaken en Raedthuys Windenergie waren van mening dat het Bestemmingsplan Buitengebied de komst van windmolens onmogelijk maakt. Zij vroegen de Raad van State om het bestemmingsplan niet in werking te laten treden.

 • Winnaars Stimuleringsprijs Vrijwilligers 2017 bekend

  Tijdens het vrijwilligerswaarderingsfeest op vrijdag 17 maart zijn de winnaars van de Stimuleringsprijs Vrijwilligers Aa en Hunze bekend gemaakt.

 • Voorlopige uitslag verkiezingen

  Voorlopige uitslag verkiezingen Tweede Kamer in de gemeente Aa en Hunze.

 • Boom kappen! Wanneer vergunning aanvragen of melding doen?

  Wilt u een boom kappen? Check dan eerst of u hiervoor een vergunning nodig heeft. Er gelden vanaf nu andere regels dan voorheen voor het kappen van een boom.

 • Succesvolle aftrap eerste ‘week van de vrijwilliger’ in Aa en Hunze

  De gemeente Aa en Hunze en Impuls Welzijn organiseren de eerste ‘Week van de vrijwilliger’ in Aa en Hunze van 10 tot en met 17 maart. Deze week van begon afgelopen vrijdag tijdens NLdoet. Ongeveer 100 werknemers van de gemeente Aa en Hunze hebben zich vrijwillig ingezet voor verschillende klussen. Afgelopen zaterdag was het college aan de beurt om de handen uit de mouwen te steken.

 • Extra budget nodig voor vernieuwing club- en kleedaccommodatie V.V. Gieten

  Het college van de gemeente Aa en Hunze verzoekt de gemeenteraad extra budget beschikbaar te stellen voor het vernieuwen en uitbreiden van de club- en kleedaccommodatie van V.V. Gieten. Doordat de inschrijvingen bij de aanbesteding hoger zijn dan begroot, is er 150.000 euro meer budget nodig. Hiervan wordt 117.000 euro door de gemeente betaald en 33.000 euro door V.V. Gieten. De totale kosten komen op 1.050.000 euro.

 • Controledag op Recreatiepark Anloo voorspoedig verlopen

  De controledag die de gemeente Aa en Hunze op Recreatiepark Anloo vandaag heeft uitgevoerd, is voorspoedig verlopen. Toezichthouders hebben gecontroleerd of de wet- en regelgeving nageleefd wordt. De gemeente heeft hierbij samengewerkt met de politie, Belastingdienst, Werkplein Drentsche Aa (sociale dienst), Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de SVB en het UWV.

 • Voor 2017 weer zonnelening beschikbaar!

  Voor het jaar 2017 is er door de gemeente Aa en Hunze en de provincie Drenthe opnieuw budget voor de regeling Zonnelening beschikbaar gesteld. Dit is bedoeld om het opwekken van zonne-energie te stimuleren. U kunt uw aanvraag voor een zonnelening vanaf maandag 13 maart 2017 indienen.

 • Portefeuilleverdeling college

  Op 6 maart is waarnemend burgemeester Jan Hoekema gestart. De verdeling van de portefeuilles van de burgemeester en wethouders is op 7 maart vastgesteld.

 • Gemeente Aa en Hunze stimuleert duurzaamheid

  De gemeente Aa en Hunze stelt € 200.000,- beschikbaar voor duurzaamheid. Wie energie bespaart krijgt van de gemeente een subsidie en kan heel goedkoop lenen. Hiervoor zijn 3 regelingen: een energielening voor bedrijven, een energieadvies voor mensen met een eigen huis en een regeling voor wie een energieneutraal huis gaat bouwen. De gemeente wil graag dat inwoners energie gaan besparen en duurzame energie gaan gebruiken. Ze hoopt dat met deze regelingen te stimuleren.