Energieregelingen Aa en Hunze worden goed benut

Sinds begin maart zijn er vanuit de gemeente een aantal energieregelingen van kracht. Hiermee wil de gemeente u als inwoner én als bedrijf stimuleren om energie te besparen en duurzame energie te gebruiken. Er is veel belangstelling voor de verschillende regelingen!

Energieadvies woningen

Als inwoners van de gemeente kunt u een kortingsbon aanvragen voor de uitvoering van een energieadvies van uw woning. Inmiddels hebben wij circa 80 kortingsbonnen verstuurd. Er is nog  budget beschikbaar, dus vraag uw kortingsbon aan via het inschrijfformulier.

Energielening MKB

Deze regeling is erg populair, inmiddels hebben negen bedrijven een lening afgesloten. Hiermee is circa 2/3 van het beschikbare budget besteed. Wilt u besparende maatregelen nemen, zonnepanelen, een nieuwe ketel of bijvoorbeeld LED verlichting toepassen? Maak dan gebruik van deze regeling. Meer informatie en de aanvraag van de lening kan via www.drentseenergieorganisatie.nl.

Kavelkorting energieneutrale nieuwbouw

Ook voor deze voortvarende regeling is veel interesse. Koopt u een kavel van de gemeente en gaat u een nieuwe woning bouwen? Ga dan voor een EPC waarde van 0 of zelfs kleiner dan nul en ontvang tot € 5.000,- subsidie. Vraag de waardebon aan via energieadvies@aaenhunze.nl en stuur deze ingevuld mee met de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Zonnelening

Particulieren hebben in 2017 nog de mogelijkheid om een lening aan te vragen voor het toepassen voor zonnepanelen. De gemeente en de provincie stellen hier voor het laatste jaar budget voor beschikbaar. Samenwerkingsverband Noord Nederland verstrekt deze lening. Informatie via www.snn.eu.