Meer dan 165 deelnemers gezond- en fitheidstest 65+ in Gasselternijveen

De gemeente Aa en Hunze organiseert in samenwerking met fysiotherapie Optimove, Impuls welzijn en SportDrenthe een gezond- en fitheidstest op dinsdag 18 april. Begin maart hebben alle inwoners van 65 jaar en ouder in Gasselternijveen en Gasselternijveenschemond een brief ontvangen over de start van een nieuw beweegproject. Meer dan 165 deelnemers hebben zich aangemeld voor de gezond- en fitheidstest. De oudste deelnemer is 93 jaar oud.

Testdag

Tijdens de test wordt onder andere gekeken naar lengte, gewicht, bloeddruk, handvaardigheid en uithoudingsvermogen via een steptest. Aan het einde van de test krijgen de deelnemers aan de hand van de uitslag een advies en kunnen ze zich inschrijven voor een van de bewegingsprogramma’s. De test duurt ongeveer anderhalf uur en wordt afgenomen in sportzaal de Strohalm in Gasselternijveen, Ceresstraat 3 in Gasselternijveen tussen 09.00 en 16.00 uur.

Vervolg beweegprogramma

Deelnemers kunnen kiezen uit een nieuw gevarieerd beweegaanbod of voor een bestaand aanbod in Gasselternijveen of Gasselternijveenschemond.