Koninklijke Onderscheiding

Koninklijke onderscheiding voor Jaap Hadderingh uit Gasselte.

Op woensdag 26 april 2017 (jaarlijkse lintjesregen) heeft loco-burgemeester de heer Henk Heijerman een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Jaap Hadderingh (63 jaar) uit Gasselte. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Hadderingh (werkzaam bij Unive) en daarnaast ook landbouwer, heeft zich jaren lang ingezet voor de samenleving.

1999-heden: Vice-voorzitter van de tentoonstellingsvereniging Oostermoer. Van oudsher de landbouwtentoonstelling. Dit is het overkoepelende bestuur in de regio en de dorpen waar de Oostermoertentoonstelling bij toerbeurt wordt gehouden.

2002-heden: Vice-voorzitter van Stichting Oostermoer Gasselte. Niet alleen aan de bestuurstafel maar de heer Hadderingh steekt ook regelmatig zelf de handen uit de mouwen als er klussen gedaan moeten worden.

1991-heden: Oprichter en voorzitter van buurtvereniging Tebinckslaan - de Heugte. Een zeer actieve buurtvereniging waarvoor de heer Hadderingh tal val leuke initiatieven heeft ontplooid. Te denken valt aan de buurtbarbecue, de grote kerstboom met kerst, de voetbaluitjes voor de mannen en leuke workshops voor de vrouwen.

2008-heden: Actief lid en lid van de raad van elf van carnavalsvereniging Meul’ndob in Gasselte.
In 2009-2010: was hij prins carnaval. Ook hier heeft de heer Hadderingh initiatieven ontplooid zoals bijvoorbeeld het jaarlijkse dorpsontbijt in Gasselte.

1995-2013: Vice-voorzitter en later voorzitter van Omni-paardensportvereniging De Hondsrug. De heer Hadderingh heeft mede door zijn bevlogenheid de vereniging naar een hoger level en ledenaantal weten te brengen (op dit moment 300 leden).

1990-2001: Lid van het bestuur van gymnastiekvereniging Vomos te Gasselte.