Doorstroming verkeersplein Gieten verbeterd

Dinsdag 2 mei 2017 doet de provincie Drenthe kleine aanpassingen rondom het verkeersplein Gieten. De afgelopen maanden heeft de provincie samen met weggebruikers een aantal maatregelen bedacht en uitgevoerd om de doorstroming te verbeteren.

Verruiming toeritten N34

Door de ingevoerde maatregelen rijdt het verkeer in de spits goed door. Eén van de aanpassingen die de provincie gedaan heeft, is de verruiming van de toeritten van de N34 op het verkeersplein. Uit monitoring blijkt dat weggebruikers hierdoor het verkeersplein sneller op rijden. Dinsdag 2 mei wordt op verzoek van weggebruikers de betonnen afscheiding, die in het gezichtsveld staat, aan beide kanten van de rotonde op de N34 verwijderd. De afscheiding is er in eerste instantie neergezet zodat mensen kunnen wennen aan de bochtaanpassing.

Op- en afrit Gieten N34

Een aantal weggebruikers gebruikte voorheen de op- en afrit Gieten om de file op de N34 te passeren. In december vorig jaar is deze aansluiting met een betonnen afscheiding dichtgezet. Deze afscheiding haalt de provincie ook weg aangezien de file niet meer de lengte bereikt zoals voor de maatregelen het geval was.

Verkeersregelaars

Gedurende zeven weken hebben verkeersregelaars geholpen om de doorstroming te verbeteren. Op dit moment lijkt verdere inzet van de verkeersregelaars niet nodig omdat er geen lange file meer is in de ochtendspits door de bochtaanpassingen. De situatie wordt wel in de gaten gehouden.

Vervolg

De provincie is gestart met de planvorming voor de lange termijn maatregelen omdat het verkeer blijft toenemen de komende jaren. Samen met de gebruikers én de omgeving gaat de provincie deze plannen vormgeven.