Column/Weblog Jan Hoekema

Waarnemend burgemeester Jan Hoekema gaat met enige regelmaat schrijven over zijn werkzaamheden en ervaringen in onze gemeente. De column verschijnt om de week op de gemeentepagina in De Schakel.

 • Column: Zorg en toewijding

  Als college van Burgemeester en Wethouders nemen we wekelijks besluiten om dingen wel of niet te doen, bouwplannen, wijzigingen in een bestemmingsplan, vergunningen en ontwikkeling van beleid. Soms zit daar een pareltje tussen zoals vorige week dinsdag.

 • Weblog: Economie, historie, recreatie en toerisme

  Vorige week woensdag heb ik een bezoek gebracht aan de Bedrijven Contact Dagen Drenthe in de TT-hal in Assen. De gemeente Aa en Hunze doet daaraan mee met een stand, samen met de omliggende gemeenten.

 • Column: Bij 't pad

  Vorige week heb ik mijn eerste ‘buitendag’ oftewel ‘college bie ’t pad’ gehad. Met het college waren we in Eexterveenschekanaal, Nieuwediep en directe omgeving.

 • Weblog: Aarde en wind

  Met het mooie voorjaarsweer wordt de natuur wakker, alles schiet omhoog en komt in bloei. Prachtig om te zien zo op mijn tochten door de dorpen en de ommelanden.

 • Column: Wat een dorpskracht!

  In mijn tweede week in Aa en Hunze is het de verkiezings- en vrijwilligersweek. Ik heb het maar niet over de uitslag van woensdag, daar mag iedereen het zijne of hare van denken.