Column/Weblog Jan Hoekema

Waarnemend burgemeester Jan Hoekema gaat met enige regelmaat schrijven over zijn werkzaamheden en ervaringen in onze gemeente. De column verschijnt om de week op de gemeentepagina in De Schakel.

 • Weblog: Stille kracht

  Een van de mooie onderdelen van het werk van burgemeester, of het nu een vaste of tijdelijke burgemeester is, is het bezoeken van 100 jarigen (of zelfs nog ouder) en 60 en 65 jaar gehuwden (de eerste 70 jaar gehuwden moet ik nog ontmoeten, maar dat gaat vast gebeuren). Vorige week had ik er weer een handjevol.

 • Column: Gezond verstand

  Voor veel inwoners zal de organisatie van de gemeente Aa en Hunze een ‘ver van mijn bed show’ zijn, en dat is wel begrijpelijk.

 • Weblog: Bijzondere meidagen

  Vorige week de altijd bijzondere ‘meidagen’. Voorafgaand aan de diverse bevrijdingsfestival en -concerten bij ons in de omgeving, met name in Assen, vond de 4 mei-herdenking in onze gemeente plaats. Maar liefst op 5 plekken, inclusief een nieuwe plek in de bossen bij Anloo, ter herinnering aan de onderduikers daar.

 • Column: Koningsdag 2017: koud, maar hartverwarmend

  Ik maak Koningsdag 2017 in Aa en Hunze mee. De hele dag tour ik met mijn vrouw Marleen door de gemeente.

 • Weblog: Dorpen van Aa tot hunZe

  Afgelopen woensdagavond maakte ik een deel van de middag/avond mee in het kader van het Themajaar 'Dorpen van Aa tot HunZe', gehouden in café Homan in het mooie dorp Eext (wat een prachtige plek trouwens, maar dat terzijde).

 • Column: Zorg en toewijding

  Als college van Burgemeester en Wethouders nemen we wekelijks besluiten om dingen wel of niet te doen, bouwplannen, wijzigingen in een bestemmingsplan, vergunningen en ontwikkeling van beleid. Soms zit daar een pareltje tussen zoals vorige week dinsdag.

 • Weblog: Economie, historie, recreatie en toerisme

  Vorige week woensdag heb ik een bezoek gebracht aan de Bedrijven Contact Dagen Drenthe in de TT-hal in Assen. De gemeente Aa en Hunze doet daaraan mee met een stand, samen met de omliggende gemeenten.

 • Column: Bij 't pad

  Vorige week heb ik mijn eerste ‘buitendag’ oftewel ‘college bie ’t pad’ gehad. Met het college waren we in Eexterveenschekanaal, Nieuwediep en directe omgeving.

 • Weblog: Aarde en wind

  Met het mooie voorjaarsweer wordt de natuur wakker, alles schiet omhoog en komt in bloei. Prachtig om te zien zo op mijn tochten door de dorpen en de ommelanden.

 • Column: Wat een dorpskracht!

  In mijn tweede week in Aa en Hunze is het de verkiezings- en vrijwilligersweek. Ik heb het maar niet over de uitslag van woensdag, daar mag iedereen het zijne of hare van denken.